Welcome Guest Login Register Member List
ExpressionEngine Forums
Advanced Search
Username: Password:
Remember Me? forgot password?
You are here: Forum Home  >  General  >  Latvian Culture & Cooking  >  Thread

Latvju Neratnas Anekdotes

Kristine Kirsch Stivrins
Posted: 14 July 2007 03:51 AM   [ Ignore ]  
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  204
Joined  2003-01-18

This very rare book has come into the Saulaine Book Store. Hardcover, 637 pages, P. Birkerta redakcija, Andra Ozolina apgads, Eutina, Vacija, 1954. Fascinating social history indicating who heard and wrote down the anecdote and where in Latvia it was heard. Saturs: Gimene, virs un sieva, saimnieks un kalps, Lauku amatnieki, Muiznieki, Baznica, ( pa ticibam!), Pilseta, Tautibas, Akademiskie laudis, skola, rakstnieki un makslinieki, dzivnieki, sis un tas.

“Starp divam pilsetniecem un vienu laucinieci notikusi sada saruna PAR RADIO:
1. pilsetniece: Kad mans virs ieliek tris lampinas, tad es dzirdu Peterpili koncertus.
2. pilsetniece: Kad mans virs ieliek piecas lampinas, es dzirdu Amerika koncertus.
Lauciniece: Bet kad mans virs ieliek vienu lampinu, es dzirdu debesis engelus dziedam!!!”

“Kundze bar savu dienasmeitu, kas atrodas stavokli.
“Ta tad jus pat nezinat vardu nakosa berna tevam?”
Kalpone:Bet kundze, vai katram kas patik var prasit vardu?”

“Kada jaunkundze pieiet zidam un prasa cik pulkstens.”
Zids: Nu jaunkundze, ja jus caur manam biksem redzat, ka es esmu zids, tad ari jus caur manu kabatu varat saredzet cik pulkstens.”

All donations for books support Camp Saulaine! http://www.campsaulaine.com
Please contact me:

Signature 

Kristine Kirsch Stivrins

Profile

Kristine Kirsch Stivrins
Posted: 28 July 2007 03:55 AM   [ Ignore ]   [ # 1 ]  
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  204
Joined  2003-01-18

Readers sent in a couple of questions.

There are over 1300 anecdotes in the book--roughly 2-3 per page, some a couple of pages long.

Other samples:

Kads kungs ilgaku laiku jau slepeni uzturejis sakarus ar kunga meitu. Bet viena balta diena meita teikusi, ka nu reiz busot slikti, laikam kadreiz esot par dzili iebazts vai par ilgu turets, bet berns nu busot tikpat ka likts. Ko nu darit? Puisis gribejis but godigs un teicies meitu precet, kaut ari pasam sads iznakums nepavisam nepaticis. Aizgajis pie kunga, teicis ta un ta, ,gribot vina meitu precet, vai dosot to vinam? Kungs paskatijies ilgu laiku uz puiku ka uz kemu, beidzot sacis smieties un strupi noprasijis, lai paradot savu daiktu. Puisis atpogajis bikses un paradijis. Kungs to panemis roka, sakustinajis, lai sacelas un pec tam noteicis, ka sitadu setas mietu vina meitas cauruma nemaz nevarot iebazt. “Ak tad nevar?”, noprasijis puisis; “Nu tad labi, tad es pie ta berna nebusu vainigs...ardievu!”

Divi zidu bodnieki bijusi labi draugi. Kadu nakti uzsnidzis tads mazs sniedzins. Tas viens zids attaisijis savu bodi un gajis paskatities vai draugs ir jau uzcelies. Bet ka jau no rita, tam gribas nolaist savu pelki. Tas to izdara pie sava drauga durvim un laizdaims iztaisa sava drauga sievas vardu: Zara. Nu iznak ari otrs bodnieks. Attaisidams savas bodes durvis, tas ierauga izmiztu uz sniega savas sievas vardu. Tas par so lietu iesudz kaiminu miertiesa. Tiesnesis tam jauta: “Vai ir kads liecinieks, kas vina sudzibu pieradis?” Zids atteic: “Ui, cienige tieses kunge, kade liecinieke tur vajage, es skaidri pazistu, ka tas ir vina rokraksts!”

Priceless!

Let me know if you are interested in making a donation to the Saulaine Bookstore for this book.

Signature 

Kristine Kirsch Stivrins

Profile

‹‹ 12. Vispārējie latviešu dziesmu svētki ASV      Harija Potera Spoileri ››