Welcome Guest Login Register Member List
ExpressionEngine Forums
Advanced Search
Username: Password:
Remember Me? forgot password?
You are here: Forum Home  >  General  >  Open Forum  >  Thread

1 of 3
1
2
3
Next
Prezidenta vēlēšanas

Elizabete
Posted: 24 May 2007 01:07 PM   [ Ignore ]  
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  301
Joined  2003-01-31

Visu cieņu Kalnietes kundzei! : )

* * *

Šī lapa izdrukāta no DELFI portāla
Adrese http://www.delfi.lv/archive/index.php?id=17975974

Kalniete atsauc savu kandidatūru Valsts prezidenta amatam

http://www.DELFI.lv
24. maijs 2007 23:24

Partijas “Jaunais laiks” (JL) izvirzītā Valsts prezidenta amata kandidāte Sandra Kalniete nolēmusi atsaukt savu kandidatūru par labu apvienības “Saskaņas centrs” izvirzītajam Valsts prezidenta amata kandidātam Aivaram Endziņam.

“Tie vēlētāji, kas balsoja par mani, sapratīs manu lēmumu. Es šodien paziņoju, ka atsaucu savu kandidatūru Valsts prezidenta amatam. Es aicinu Saeimas deputātus balsot saskaņā ar savu pārliecību un saskaņā ar tām vēlmēm, kas ir tautā,” ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā “Kas notiek Latvijā?” paziņoja Kalniete.

Viņa aicināja Saeimas deputātus balsot par Endziņu, kuru atbalstot arī liela daļa iedzīvotāju.

Valsts prezidenta vēlēšanas notiks 31.maijā. Līdz ar Kalnietes atteikšanos startēt tajās deputātiem būs jābalso vai nu par Endziņa vai koalīcijas izvirzītā kandidāta Valda Zatlera kandidatūrām.

Profile

Into
Posted: 24 May 2007 03:33 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]  
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  116
Joined  2004-09-13

Elerte, Ozolins, Raudseps, and Sloga pulled no punches on Zalters today. This interview has killed his chances to be elected and still keep even an impression of impartiality.
http://www.vdiena.lv/lat/politics/printed/es_nevaru_iztureet_shiis_negaacijas?print=true

Es nevaru izturēt šīs negācijas 9
Valdis Zatlers, Valsts prezidenta amata kandidāts, Sarmīte Ēlerte, Pauls Raudseps, Aivars Ozoliņš, Gunta Sloga
Piektdiena, 25. maijs (2007) 00:29
Valsts prezidenta amata kandidātu Valdi Zatleru izvaicā Dienas galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte, komentāru lapas redaktors Pauls Raudseps, komentētājs Aivars Ozoliņš un žurnāliste Gunta Sloga

Zatlera kungs, jūs sakāt, ka esat ņēmis nelikumīgus maksājumus par saviem ārsta pakalpojumiem. Vai varat pateikt, kad un no kā?

Es nekad neesmu saņēmis nevienu nelikumīgu maksājumu.

Jūs tā teicāt vakar televīzijā.

Nē, es teicu, ka būtu melis — un tāds es neesmu, melot prezidenta amata kandidātam būtu ļoti neglīti, un ne tikai neglīti, bet pat absolūti nepieņemami. Man jautāja, vai esmu saņēmis pateicības, tai skaitā aplokšņu formā. Es melotu, ja teiktu nē. Es nedrīkstu to teikt aiz cieņas pret saviem pacientiem, bet par šo jautājumu es esmu runājis publiski jau desmit gadus. Strauji piekrītot būt par prezidenta amata kandidātu, es noteikti zināju, ka man šādu jautājumu uzdos, un es apzināti sevi atkailināju, jo šoreiz mērķis nav noskaidrot, mērķis ir iekustināt jautājumu, atvērt šo augoni, jo tas ir kauns un augonis mūsu sabiedrībai, un mēs desmit gadus neesam neko darījuši. Ja man tas tagad izdosies — vienalga, kādā statusā — labi.

Un tomēr, no kā jūs esat ņēmis, cik?

Es nekad neesmu centies atcerēties, kas bijis mans pacients un kādā veidā šī pateicība izpaudusies.

Vai jūs šogad esat ņēmis naudu?

Šogad esmu saņēmis pateicības, un visdažādākajās formās.

Un pagājušajā gadā?

Domāju, ka pateicības esmu saņēmis visā savā dzīvē.

Cik lielas šīs pateicības bijušas — simts latu, divsimt, piecsimt?

Jūs laikam gribat zināt par konkrētu laika posmu.

Es neprasu konkrētus vārdus un uzvārdus, bet daudzmaz konkrētu laiku un summas.

Man nebija nekādas nepieciešamības to fiksēt, nekādas. Es saprotu, ka jums nav nekā cita, par ko runāt. Es pateicu skaidri un gaiši — man uzdeva šo elementāro jautājumu, un bija viegli spert šo soli, jo jūs arī paši atzināt, ka mana profesionālā karjera bija laba, veiksmīga un interesanta dzīve, kura mierīgi varēja turpināties vēl astoņus, divpadsmit, piecpadsmit gadus. Būtu savas korekcijas, jo ķirurga darbs — tas ir amatnieka darbs. Taču arī manīacīm redzot bija kaut kāds diskomforts, ka es apzināti biju ar mieru kļūt par politiķi. Politiķi mani šajā jautājumā līdz šim neuzklausīja un šo jautājumu nerisināja.

Tomēr jūs neesat pateicis, cik, kad, no kā?

Kādi jautājumi, tādas atbildes. Un uz konkrētiem jautājumiem var būt arī nekonkrētas atbildes..

Nauda, kuru jūs esat saņēmis, ir ienākumi. Jūs esat iesniedzis amatpersonas ienākumu deklarāciju. Vai šīs pateicības ir atspoguļotas deklarācijā?

Tās ir grūti summēt un definēt.

Kas tur grūts — izņemt no aploksnes naudu un saskaitīt.

Jums tas nav saprotami tādā morāli ētiskā formā.

Mēs šādus kukuļus neesam saņēmuši.

Es atvainojos, es nekad neesmu saņēmis nevienu kukuli, neesmu izdarījis nevienu darbību, kuru būtu ietekmējusi kaut vai vismazākā dāvana. To nevajag jaukt. Ja jūs gribat atrisināt kādu problēmu, jūsu kā mediju uzdevums ir risināt šo problēmu. Risinājums arī parādās. Man saka: “Jūs vienīgais no mums esat slikts.” Taču varbūt jāpadomā, no kurienes es nāku.

Mēs uzdodam jautājumus Valsts prezidenta amata kandidātam.

Un kandidāts jums atbild: “Mana sirdsapziņa ir tīra.”

Par visiem ienākumiem cilvēkiem ir jāmaksā ienākuma nodoklis.

Normāli. Arī es maksāju nodokli.

No dāvanām jūs nodokli nemaksājāt. Jā vai nē?

Ko jūs gribat zināt?

Jā vai nē?

Es nodokļus maksāju.

Par šīm dāvanām?

Es atvainojos, lai runātu par dāvinājumiem, ir jābūt datiem vai nu jums, vai man. Man šo datu nav.

Jūs taču atverat aploksni un redzat, cik tur ir naudas.

Jums jāsaprot, ka ir daudz augstākas morālas un ētiskas lietas.

Vai jūs tiešām uzskatāt, ka cilvēks, kas ir melojis, iesniedzot savu oficiālo ienākumu finansu dokumentu, kurā nav norādīti neoficiālie ienākumi un maksāti nodokļi, ka šāds cilvēks drīkst kļūt par Valsts prezidentu? Prezidentu, kas citiem rādīs piemēru, kā neuzrādīt visus savus ienākumus ieņēmumu dienestam un kā nemaksāt nodokļus?

Ar savu piemēru gribu rādīt to, ka gribu izbeigt pastāvošo sistēmu. Līdz šim neviens manī nav ieklausījies. Arī jūs neesat manī ieklausījušies. Varbūt es gribu šeit kļūt, vienalga, par ko, varbūt, jūsu peramo zēnu, bet es šo jautājumu atrisināšu. Desmit gadi ir pagājuši, neviens neko nedara.

Tas, ka medicīnā ir problēmas, nevienam nav noslēpums. Tas, ka šī ir ļoti nopietna problēma, arī nevienam nav noslēpums. Jautājums ir, vai cilvēks, kurš pēc paša atzīšanās ir saņēmis dāvanas, kas nav uzskaitītas ienākuma deklarācijās un par kurām nav maksāti nodokļi, vai viņš drīkst klūt par prezidentu? Tas ir kas cits nekā cilvēks, kurš grib reformēt medicīnas sistēmu.

(cont.)

Signature 

Ints

Profile

peter B
Posted: 25 May 2007 03:55 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]  
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1283
Joined  2003-08-29

Zatler looks a bit shaky for a politically neutral candidate ( read: ieliktenis).
Latvian political system needs a doctor.Where’s Kevorkian?

Signature 

pete

Profile

Peteris Cedrins
Posted: 25 May 2007 03:48 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]  
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1413
Joined  2003-01-11

Laila Pakalniņa: Elpojiet!
Diena
Piektdiena, 25. maijs (2007) 22:29

Pat ja ārā nespīdētu saule un būtu dziļa ziema, nav vērts liegt organismam skābekļa pieplūdi. Pat ārsta Valda Zatlera kandidatūras dēļ nevajadzētu pārstāt elpot. Augusts Brigmanis gan Zatleru apsolījis aizstāvēt “līdz pēdējam elpas vilcienam”, taču labāk tomēr dzīvot un kaut ko darīt.

Nav tā, ka, valdības koalīcijai sabetonējoties ap savu prezidenta kandidātu un ideju, ka ne viņš, ne viņa reputācija nav apšaubāmi, pārējiem atliek vien sirds kratīšana internetā. Patiesībā mēs visi — gan cilvēki, gan deputāti, gan oligarhi, gan prezidenta kandidāti — šobrīd tiešām varam kaut ko darīt. Piemēram, mēs visi varam palīdzēt Valdim Zatleram realizēt viņa mērķi. Turklāt mērķi, kas Zatleram acīmredzot ir ļoti svarīgs, jo par to viņš publiski cenšas runāt gandrīz vienmēr, kad tiek pie vārda. Dienai viņš to formulēja tā: “Es īstenībā gribu vienot valsti šobrīd. Vienot valsti, vienot tās sabiedrību. Tik sašķelta, kā tagad ir sabiedrība, nav nekad. Es nevaru izturēt šīs negācijas. Un tas ir mans mērķis.”

Šajā jautājumā divi cilvēki jau ir palīdzējuši Zatleram. Vispirms bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aivars Endziņš, piekrītot savas kandidatūras izvirzīšanai Valsts prezidenta amatam un pamatojot savu rīcību ar nevēlēšanos pievilt cilvēkus. Pēc tam Sandra Kalniete — atsaucot savu kandidatūru un aicinot balsot par Endziņu. Tādējādi divi brīvi cilvēki ir pieņēmuši ne vien sev un savai valstij, bet arī Zatleram svarīgus lēmumus. Proti, Latvijā tagad ir viens prezidenta kandidāts, kurš bauda ļoti lielu sabiedrības atbalstu jeb, citiem vārdiem izsakoties, vieno sabiedrību.

Tādējādi arī koalīcijas partijas prezidenta vēlēšanās balsojot par Endziņu, varētu turpināt mierīgi elpot un nenosmaktu, jo balsojums par Endziņu faktiski nozīmētu balsot par Zatlera mērķi. Tiesa, iespējams, kādai daļai valdošo partiju deputātu šobrīd ir nopietnas problēmas. Vismaz LPP/LC frakcijas priekšsēdētājam Andrim Bērziņam ir. Viņš apgalvo, ka nejūt sabiedrības spiedienu: “Cilvēki, ar kuriem esmu runājis, ir pozitīvi noskaņoti pret Valdi Zatleru.” Ja Bērziņš tā saka, tas uzreiz nenozīmē, ka viņš ir aizklājis acis (piemēram, skatoties balsojumu raidījumā Kas notiek Latvijā?) un aizbāzis ausis. Ļoti iespējams, tas nozīmē, ka Bērziņš dzīvo kādā īpašā teritorijā, kas ir atšķelta no valsts un kurā lielākā sabiedrības daļa vienkārši netiek iekšā un tāpēc tās viedoklis nav sajūtams. Turklāt ļoti iespējams, ka tajā pašā teritorijā mīt arī TB/LNNK deputāti, kas solījušies vienoti balsot par Zatleru. Un droši vien viņi nebrīnās, tur sastopot Kalvīti un Šleseru, kas, iespējams, arī ir tikai labus vārdus par Zatleru dzirdējuši, bet par Endziņu vispār neko nav dzirdējuši. Lai nu kā ar Kalvīti, kurš cilvēku atbilstību amatam vērtē pēc tā, vai viņš tos pazīst, tāpēc premjera ārstam vai šuvējam Kalvīšprāt droši vien ir lielākas izredzes kļūt par prezidentu nekā Endziņam. Taču Šleseram, kā zināms, demokrātija patīk. Demokrātijas vārdā viņš aicināja atbalstīt Pētersoni tik ilgi, kamēr demokrātiskāk kļuva atbalstīt dakteri, kurš ārstējis pacientus, nešķirojot tos pēc partijiskās piederības, arī Godmani un Kalvīti. Taču par to, cik demokrātiski tagad būtu atbalstīt Endziņu, viņam diemžēl nav iespējams uzzināt. Tāpēc ir pamatotas aizdomas, ka koalīcijas partijas varētu ievēlēt teritorijas un nevis valsts prezidentu.

Uz šādu teritoriju pastāvēšanu sabiedrībā Zatlers norādīja jau maija sākumā, kad vēl bija brīvs cilvēks ("es nebiju prezidenta kandidāts, es pateicu savas domas") — viņš sabiedrību salīdzināja ar dzīvnieku pasauli, kur katram ir sava teritorija. Jau kā nebrīvs cilvēks jeb prezidenta kandidāts viņš sāka runāt par sašķeltu sabiedrību, kuru viņš nevar izturēt. Tāpēc, lai tagad palīdzētu Zatleram, visiem Saeimas deputātiem ir jāiznāk ārā no teritorijām, jānobalso par prezidenta amata kandidāta Zatlera mērķi un jāievēl par Valsts prezidentu Aivars Endziņš.

Turklāt Zatlers kā prezidenta kandidāts varētu arī pats sev palīdzēt realizēt mērķi par vienotu valsti. Viņam 31.maija rītā vajadzētu ierasties pie Saeimas ēkas, lai piedalītos Sabiedrības par atklātību Delna rīkotajā pasākumā Par tautas prezidentu! Turp vajadzētu doties arī tiem, kas raidījuma Kas notiek? aptaujā balsoja par Endziņu kā par labāko kandidātu Valsts prezidenta amatam. Tā mēs katrs varētu palīdzēt gan Zatleram, gan valstij, gan sev. Turpināsim elpot un darīt visu, lai teritorijas apvienotos valstī, kam būtu Valsts prezidents!

http://www.vdiena.lv/lat/politics/printed/laila_pakalninja_elpojiet

Signature 

http://lettonica.blogspot.com/

Profile

Elizabete
Posted: 27 May 2007 04:42 PM   [ Ignore ]   [ # 4 ]  
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2003-01-31

Sveiki!

A commentary about the Zatlers debacle by Ozoliņš is definitely worth reading:

http://www.vdiena.lv/lat/politics/printed/aivars_ozolinjsh_tikai_muljkjiiba

I’ve hastily translated the first several paragraphs and two closing ones, because the points that Ozoliņš raises about Zatlers’ possibly not being granted high-level security clearance absolutely must be addressed.  They’re particularly timely, since in July there will be a referendum about related legislation.

Visu labu,

Elizabete

Tikai muļķība?
Aivars Ozoliņš
Pirmdiena, 28. maijs (2007) 00:19

Did the ruling coalition’s backstage directors make a serious mistake or did they act intentionally, choosing a presidential candidate whose election would demoralize Latvia’s society, and could also isolate the country internationally?  Whatever the case, the domestic and foreign policy consequences could be serious.

If Saeima on May 31 elects Valdis Zatlers who has admitted to receiving undeclared income for which he paid no taxes, then on July 8th when he is sworn into office („I solemnly will uphold Latvia’s Satversme /constitution/ and its laws”) residents will wake up in a country where it is not necessary to abide by the laws.  At least, if following the example set by the highest national official, taxes can be left unpaid with as clear a conscience, as he himself has.  Public servants will be able to accept bribes without shame or concealment, only they’ll have to be called ‘expressions of thanks.’ If the nation’s president is allowed to do this, then who isn’t?

Latvia’s full-fledged participation in NATO is also at risk, along with the nation’s security.  It looks as though Zatlers could not receive the highest level of security clearance needed to access secret information.  In the beginning he would have to fill out a questionnaire (http://www.likumi.lv/doc.php?id=83810, see the 2nd attachment toward the bottom), and the 39th point asks for „additional income outside of your primary source of income”; the 46th point asks „Are you in possession of facts, information or cirumstances that could be used against you or your family members for the purpose of smearing or discrediting you?”

Zatlers asserts that he hasn’t even attempted to „add up and define” how much additional income he has received during his many years of practice as a medical doctor.  Since the possibility would always remain that one of his patients might try to influence him, he most likely would not receive clearance to secret information.  He has treated thousands of patients.  It would only take a few, who would decide to testify, and the institution of the president would be ruined.

One of the most important reasons that induced the nation’s president to suspend the enactment of the security legislation was the threat that Latvia would be excluded from full-fledged participation in the exchange of NATO’s information.  Even so, the coalition by nominating Zatlers, once again stubbornly wants to achieve the same end, only this time on the highest level with the nation’s head of state.  Another reason mentioned by Vaira Vīķe-Freiberga was her anxiety that the influence of ‘oligarchs’ would be increased.  Once again, clearly there is a desire to achieve this end by placing in the Castle a person who is inexperienced in politics and legislation, who was secretly selected by an ‘ordinary member’ {"ierindas biedra”; my note: Šķēle} of the People’s party, and who wouldn’t disturb the justice system’s being demolished in order to save a few good ‘oligarchs’ from being held accountable in front of the law.  (Zatlers is perhaps the only person in Latvia who doesn’t know who are ‘oligarchs’ here.)

/not translated/

Whether this is a mistake by the People’s party’s „chief” or a conscious attempt to discredit Latvia as a democratic country ruled by law and to undermine its status within NATO and the EU, the ‘cloud marionettes’ or „security-guarantor”- Kalvītis’ party has driven the coalition into a corner, without a painless exit.  To renounce Zatlers now would mean to admit failure.  At least in the short term this would be a heavy blow to the People’s party and a threat to the coalition’s continued existance.  Yet, voting for Zatlers would mean to act consciously against the long term interests of the state, voters wouldn’t forgive this and it could be the beginning of the end for the People’s party.  (The Latvia’s Facts survey indicates that 54% of Latvia’s resident would like to see Endziņš as president, moreover, so would 51% of the People’s party’s electorate, as well as a persuasive majority of supporters of all the parties represented in Saeima.)

Bringing together all the pros and cons, the question that needs to be addressed by Latvia’s society, and the political and executive decision-makers, including public servants, is simple:  which is more important – the People’s party and the current ruling coalition or the nation of Latvia?

[ Edited: 27 May 2007 04:52 PM by Elizabete]
Profile

Peteris Cedrins
Posted: 28 May 2007 03:31 AM   [ Ignore ]   [ # 5 ]  
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1413
Joined  2003-01-11

Are you in possession of facts, information or cirumstances that could be used against you or your family members for the purpose of smearing or discrediting you?

I would like to hear from lawyers on this one. It seems to me that since he has admitted to taking envelopes (even though he didn’t inhale, I mean, count them), then this doesn’t apply—he came clean, except with regard to the amount, and the discrediting or attempts to discredit are taking place before the election. This is different, of course, if he demanded money for an operation—something he says he did not do… if he did, then he could be smeared. But the point of this question in the context of clearance is whether he has skeletons in his closet that could be used against him, giving someone or some entity a hold over him—since the closet door is open, even if he declined to shine a high-intensity lamp into it, I don’t think it applies. But I’m not a lawyer…

“Bet varbūt tomēr sameklēt kādu cilvēku, kuram «skeleti» no skapja vismaz paši nekrīt ārā, ko?”—Lato Lapsa

Vysu lobu,
/P

Signature 

http://lettonica.blogspot.com/

Profile

Roberts
Posted: 28 May 2007 05:52 PM   [ Ignore ]   [ # 6 ]  
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  501
Joined  2003-02-13
Peteris Cedrins - 28 May 2007 03:31 AM

“Bet varbūt tomēr sameklēt kādu cilvēku, kuram «skeleti» no skapja vismaz paši nekrīt ārā, ko?”—Lato Lapsa

It’s always nice to hear what that notorious Iranophile Lato Lapsa (he of the “Kad Kauns Būt Latvietim” fame http://www.apollo.lv/portal/news/articles/73267) has to say.  I wonder if his opinions about that shining beacon of civilization have changed since the mullahrchy cracked down on the Soros missionaries.
http://www.nypost.com/seven/05222007/news/worldnews/irans_soros_spot_worldnews_.htm

/R

[ Edited: 28 May 2007 05:58 PM by Roberts]
Profile

ogresdels
Posted: 28 May 2007 07:32 PM   [ Ignore ]   [ # 7 ]  
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  215
Joined  2004-11-06

PC is correct in his analysis of the clearance issue as to the existence of the payments,however, the failure to report and pay taxes could result in prosecution. The threat of disclosure of specific amounts.times,dates.etc. by a payor could subject the individual to pressure sufficient to perform “favors”.

If the economic and medical system requires the payments to permit the proper compensation for the services, the voters will not get overly excited about the claim of bribery etc. They may recognize that an artificial limit on salaries merely results in the failure to have the services readily available.

Answer? Merely open wide the doors of medical schools and provide tuition and financing. Even in the US the artificial shortage of MD’s is merely a result of the refusal of med schools to permit larger enrollment.

Signature 

Ogresdels

Profile

peter B
Posted: 29 May 2007 04:05 AM   [ Ignore ]   [ # 8 ]  
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2003-08-29

In case Dr.Z doesn’t get the nod, he could move his practice to China...........

Signature 

pete

Profile

McTalzeme
Posted: 29 May 2007 08:22 AM   [ Ignore ]   [ # 9 ]  
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  708
Joined  2003-10-07

This could lead to prosecution…

Yes, suppose it could.  But in Latvia?  Elizabete do you perchance have any stats at your nimble fingertips on the estimated percentage of the citizenry that do not pay their taxes, or at least not their full taxes?  I want to say that I heard a figure (granted, several years ago) of more than 70%.  And as for the incidence of prosecution of these kind of crimes?  I suspect that’s a pretty low figure.

In fact you would be considered quite the rube if you admitted to paying your full taxes with no coercion.  An American friend who managed US investments into the mortgage banking arena in the Baltics had plenty of stories to tell.  Apparently it is quite the norm to have a potential mortgage applicant come in, inquire about the process, and take notes on what income is required to qualify for a mortgage on the specific property he wants to buy.  The applicant then leaves, makes official declaration of exactly that amount of income and then brings in his proof of income...no more and no less.  And I’m sad to say this cannot be solely attributed to having grown up in soviet times.  I know several American businessmen, running private business registered in Latvia, who do exactly the same thing.  So much for exemplifying western business practices to the Balts!

While I do acknowledge that bribe taking (especially in the health services arena) and nonpayment of taxes is hardly a rare thing in Latvia, it would indeed be a travesty to elect a president who so openly admits to these crimes.  He certainly would have no credibility outside of Latvia, and little within.

Profile

peter B
Posted: 29 May 2007 08:37 AM   [ Ignore ]   [ # 10 ]  
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2003-08-29

In China you lose your life, in US you can lose your job, in Latvia
you get to be the President.
It is possible that Dr. Z is just a decoy. After the voting
goes a few rounds.........ta da: Kalvitis.
Endzins now is accused of illegal bonuses.
I hope that Levits keeps himself out.
Hey! O.J. Collins for Prez.

Signature 

pete

Profile

ogresdels
Posted: 29 May 2007 04:03 PM   [ Ignore ]   [ # 11 ]  
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  215
Joined  2004-11-06

I second that nomination for prez!

Signature 

Ogresdels

Profile

Roberts
Posted: 29 May 2007 04:29 PM   [ Ignore ]   [ # 12 ]  
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2003-02-13

The drumbeat against poor Doctor Zed continues…

Aivars Tarvids: Latvieti, attopies!
Aivars Tarvids

Ceturtdien izšķiras Latvijas valstiskuma liktenis. Valdošās bandas sazvērnieki un varas uzurpatori Augstajā namā nolēmuši par valsts galvu pasludināt savu ielikteni un lelli Valdi Zatleru.

Tikmēr vienkāršai tautai citāds viedoklis nekā tirāniem, oligarhiem un kaklakungiem. Ja ticam socioloģiskajām aptaujām, iedzīvotāju vairākums atbalsta varas ielikteņa konkurentu balsojumā — Aivaru Endziņu. Latvju māmiņas gatavas šim godavīram adīt vilnas zeķes, jumpravas — no viņa ieņemt bērnu, bet vīri — doties ar Endziņa kungu izlūkos.

Svarīgi visiem oficiozās propagandas apmautajiem VZ faniem strikti norādīt, kālab Zatlera kandidatūra nepieņemama, bet ievēlēšanas gadījumā VVF amata mantinieks kļūs par tautas ienaidnieku.

Proti, VZ skrējis Šķēlem pēc polša, staipījis Kalvīša puiku hokejmaisu, pucējis Šlesera kurpes, ik dienas nesis Lembergam banānus uz Matīsa cietumu.

VZ pašatmaskojies kā plaša profila darvinists. Viņaprāt, latvietis cēlies no indoeiropiešu mērkaķa un vājākais letiņš nonāk stiprākā tautieša desertā.

VZ zēnībā dūris kaķīšiem acis, tagad sūta kustonīšus jūrasskolā.

VZ nav karojis SS leģionā, cīnījies mežabrālos, nav bojājis okupantu bobikiem riepas, nav vēstures grāmatā Ļeņinam piezīmējis Marksa bārdu, nav arī grāvis kompartiju no iekšienes.

VZ nav gejs.

VZ palicis sveiks un vesels pēc Černobiļas.

VZ strādā dzērumā, skaidrā prātā grib prezidentos.

VZ pacienta vēderos mēdz aizmirst skalpeli un pateicības aploksnes.

VZ nemazgā rokas pirms ķirurģiskām manipulācijām, mazgā rokas pēc Rīgas pils apmeklējuma.

VZ palīdzējis savai kundzei tirgot tējas sēnes kā krūšu implantus.

VZ kukuļos saņemto naudu noēdis bombongās, ne ziedojis bāreņiem, «Jaunajam laikam» vai «Gaismas pilij».

VZ nav pliks piketējis pret Abrenes atdošanu un nav dievojies ar kuvaldu sagraut «Pārdaugavas monstru».

VZ varbūt prot glabāt ārsta noslēpumu, ne NATO klasificēto informāciju un abitūrijas eksāmenu uzdevumus.

VZ ir tik tizls, ka nav pielaists dalībai konkursā «Dejo ar zvaigzni».

VZ mīļākie literārie tēli ir Kangars, Buņģis un Garoza, bet pozitīvie piemēri vēsturē — Niedra, Kirhenšteins un Rubiks.

VZ klaudzinājis bungas kā Godmanis, turklāt muzicējis tik viltīgi, ka nav atrodams «čekas maisos».

VZ apmeklējis Maskavu, Ventspili, Lilasti, Telavivu, bijis bankas «Baltija» un «Parex bankas» klients.

VZ veicis bartera darījumus ar Ceļu policiju — operācijas apmaiņā pret soda punktu dzēšanu.

VZ nespēj piedāvāt nācijai revolucionāru risinājumu enerģētiskās neatkarības nodrošināšanai, demogrāfiskās krīzes pārvarēšanai, inflācijas un globālās sasilšanas seku likvidēšanai, AIDS, alkoholisma un iesnu sekmīgai ārstēšanai.

VZ nav Latvijas patriots, jo neatsauc savu kandidatūru par labu Endziņam.

NB. Nepakļaujieties provokācijām! Apgalvojumu, ka VZ nav gribējis glābt Ēvalda Valtera un Gunāra Astras dzīvību, izplata VZ interesēs strādājošie polittehnologi. VZ arī gara acīm negaida brīdi, kad prezidents Sarkozī pēc sekmīgas ķirurģiskas operācijas viņam bučos roku.

Latvieti, ielāgo šos argumentus un attopies! Ārsts savas kļūdas bēdzina zem zemes, neļausim Zatleram kļūt par visas brīvvalsts kapraci.

Tālab 31. maijā visi latvieši pulcēsimies pie Augstā nama. Mūsu sirdis atkal jāieauž karogā, mūsu domas jāmobilizē gara spēkā. Mūs atkal gaida Brīvības cīņas, mums atkal jāstāv barikādēs, lai neļautu Kalvīša kliķei korī piesmiet Māti Latviju.

1990. gada veterāni, dzimtenei atkal vajadzīga jūsu varonība, lauksaimniecības tehnika un betona bloki. Smukas dzejnieces un aktrises atkal jums gatavas smērēt sviestmaizes un cienāt ar karstu tēju 31. maijā.

Jaunsargi un mazpulcēni, esiet savu tēvu un vectēvu piemiņas cienīgi. Vīri, soliet sadot pa degunu un izsist logus katram deputātam, kurš gatavs atbalstīt Zatleru. Sievas, piespļaujiet šiem bezgožiem acis.

Latvija ir lāčplēšu dzimtene, kazi, atradīsies dievzemītē varonis, kurš noraus Zatleru sev līdzi Daugavas dzelmē. Iespējama arī nevardarbīga pretošanās lienošajam ļaunumam. Jāsavāc Ls 1 000 000 aploksnē, lai nopirktu Zatleru un viņš Rīgas pils vietā izvēlētos villu kādā saulainā salā. Ja kolekti dažās dienās savākt neizdosies, miljonu svētajai lietai var arī palienēt — no Džordža Sorosa, Einara Repšes vai «Ventspils mēra oponentiem». Kungi atbalstu neliegs, šo finanšu palīdzību uzlūkojot kā investīciju nākotnē.

Visbeidzot, lāčauši-latvieši, esiet modri un dzirdīgi. Drīz skanēs VVF politiskā testamenta atslēgas vārdu daina — Zatler, nepaliec manā vietā!…

from:
http://www.apollo.lv/portal/news/73/articles/100800/0

+ + +

Parliamentary association «Saskaņas centrs» (SC) leader Jānis Urbanovičs has stated that the SC delegates will unanimously back Aivars Endziņš bid for the presidency.  On the morrow, it is expected that a certain representative of the Latvian Socialist party will throw his support behind Endziņš.

There we have it:
Aivars Endziņš—Soros promoted, Rubiks approved!

/R (feeling doomed, doomed!)

Profile

McTalzeme
Posted: 29 May 2007 04:36 PM   [ Ignore ]   [ # 13 ]  
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  708
Joined  2003-10-07

Ojars certainly has been spoken of for years.  But I have also heard a number of discussions among non-trimda Latvians over the years that although there is a deep respect for VVF and appreciation for the decades of support and help in rebuilding by the trimda community, there is a strong desire to have a non-trimda in the position of president...if only to show there is someone deserving.  Does anybody else find it appalling that with the entire population of Latvia to choose from the ruling coalition can’t seem to find a candidate that is uncorrupted?  No honest man/woman in Latvia?

It makes me wonder whether Latvia needs to consider going the way of it’s neighbor and consider making president a popularly elected position?

Profile

Roberts
Posted: 29 May 2007 04:48 PM   [ Ignore ]   [ # 14 ]  
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2003-02-13
McTalzeme - 29 May 2007 04:36 PM

It makes me wonder whether Latvia needs to consider going the way of it’s neighbor and consider making president a popularly elected position?

Oh, Susanna… an excellent suggestion.  Sure, why don’t we savage latvians just scrap the silly document that serves as our nation’s constitution and alter it to suit your whims.  While we are trashing the satversme, is there anything else that would make you meddling western liberals happy—free abortions, gay marriage, dropping language and loyalty requirements for immigrants?

cheers,
/R

Profile

Elizabete
Posted: 29 May 2007 07:17 PM   [ Ignore ]   [ # 15 ]  
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2003-01-31

Sveiki!

Susanna, all of the estimates of tax evaders that I’ve seen are actually considerably lower.  In light of what I hear, this seems counterintuitive to me, but there it is.

Last week the government (Labklājības ministrija) released an estimate that about ¼ of Latvia’s work force is receiving part or all of their wages under the table, i.e., in an envelope.  However, the LZA Ekonomikas institūts study, which I believe was released earlier this year, thought it to be about 1/3 of the work force. 

In terms of money, I’ve seen estimates as low as 400 million Ls and the more frequently cited 840 million Ls that’s annually paid out as wages, but isn’t taxed.  For context, this year’s budget projection is 4.2 billion Ls.  LZA’s estimates put it to be about 16.5% of the GDP.

Frequently, the increase in multi-national employers is cited as the reason for a decrease in the number of employees receiving untaxed income over the last decade, since foreign employers are more likely to pay all taxes.  But, I certainly have heard that’s not true for all non-Latvian companies.

As for prosecution. . . .  in the greater Rīga region there are 14.000 companies, but 22 inspectors examining among other things whether all taxes are being paid.  Through the end of 2005, 1.800 companies were examined, and 878 cases of tax evasion were revealed.  Putting it mildly – it doesn’t seem to be a major priority of the government.

Visu labu,

Elizabete

[ Edited: 29 May 2007 07:28 PM by Elizabete]
Profile

1 of 3
1
2
3
Next

‹‹ Is Latvia being "cyber-attacked" from Russia?      Saulaine Spring Fest--5th annual! ››